وصفتنا النهاردة الشيكولاتة الصيامي بطريقة سهلة جدا
طريقة عمل الشيكولاتة الصيامي بطريقة سهلة جدا
مقدمة من الشيف : هناء فهمي
مدة التحضير : 10 دقائق مدة الطهي : 10 دقائق
المقادير
ربع كيلو شيكولاتة خام صيامي شوية بندق صغيرين او سوداني 3 معالق زيت درة 1 ملعقة صغير نسكافية سادة
طريقة التحضير
1 ـ نحضر بولة بها ماء ونعمل حمام مائي سخن ثم نضع الشيكولاتة لغاية ماتسيح مع التقليب المستمر { حمام مائي سخن يعني حلة كبيرة فيها ماية سخنة وحلة صغيره جواها الشيكولاتة الخام }
2 ـ يوضع الزيت مع التقليب المستمر لغاية ماتسيح خالص الشيكولاتة ثم يوضع النسكافية
3 ـ نكون مجهزين قالب للكيك مبطن بورق المونيوم ونروح منزلية فيها نصف كمية الشيكولاتة السايحة ونحط البندق او الفول السوداني المقشر ونحط باقي كمية الشيكولاتة السايحة فوق البندق وندخلها الثلاجة تجمد
4 ـ نقطع الشيكولاتة باي شكل { ممكن نعملها اشكال بقوالب السيليكون }
5 ــ ملحوظة { نفس الطريقة فطاري نشيل الزيت ويوضع الذبدة البلدي وبدل الشيكولاتة الخام الصيامي فطاري }
تعليقات: 0
إرسال تعليق